DR
Ya, Allah aku bersyukur atas segala nikmat yang kau kurniakan kepadaku. Kumohon agar kau berikanlah kami kejayaan untuk SPM ini. Ya Robb, andainya dia tercipta untukku,kekalkan hubungan kami. .Amin.

Alkisah penduduk baru ;)
Sunday, December 16, 2012 | 2:07 AM | 0 comments


Itu syiling porcelain punyaaa.
Corak ukiran semua RM 50K.
Swimming pool tepi rumah kasi buat itu satu family boleh rendam.
Bilik tidur 10 bilik. 
Lu satu bini lu satu.
Almari satu bilik.
Shower 5.
Sorang satu.

Fuhhh! Aga gaya jadi interior designer dop? * goyang kening *
Alkisah sepasang suami isteri yang berusia lingkungan 50-an merancang untuk membina rumah baru.
Rumah yang kononya akan menjadi Villa dimana mereka akan hidup semati disana sementara menghabiskan usia usia tua.

Percintaan mereka simple.
Seorang asalnya Melaka seorang asalnya Kedah.
Berkat keredhaan mereka bahagia sehingga sekarang.

Alkisah si bini dapat tanah pusaka, maka dibinalah sebuah rumah diatas bukit. Tinggi. Terletak di Kulim, Kedah.
Kawasannya sunyi. Bersebelahan rumah peguam India.
Kawasan perumahan yang agak mewah dimana jiran jiran semua membuat haluan masing masing.





Rumah yang masih dalam binaan.
" Adik taknak duduk sini! ". Bentak anaknya.
" Dah la jauh siaa dari bandar, pastu terperuk sini. Nak kawan dengan babi hutan? "


" Mama pun taknak duduk sini, kalau mati matii. Mati kering la orang tak jumpa ". Tambah ibunya.


Maka, rumah itu dirobohkan. Dan dibina satu kelab malam untuk hiburan orang kampung. Kelab malam yang beroperasi 24 jam itu diusahakan oleh seorang hamba yang comel.

Katanya,


" Eh, korang bace cerite nie cam percaye je semua. Tak rase kene kencing ke?"


Aku pulak nak gelak terguling guling.
TAMAT.

Motif : Im gonna have a new house on the hill whereby I didnt want to be here. Nevermind, my new place there, USM :') Here I come.


Old things | New things