DR
Ya, Allah aku bersyukur atas segala nikmat yang kau kurniakan kepadaku. Kumohon agar kau berikanlah kami kejayaan untuk SPM ini. Ya Robb, andainya dia tercipta untukku,kekalkan hubungan kami. .Amin.

Selamat Hari Rayaaa :)
Tuesday, August 21, 2012 | 8:14 AM | 0 comments


 Assalamualaikum muslimss :)
Setopp at dere, waaa jangan kira duit macam tu, banyak lengkiii :P
Tapi duit kite pun banyak jugak, trolololo.

Okay, semua mesti have fun dengan raya ken?
Good good, but not me.
Seriously tak beshh, baik duduk maktab hadap buku.
Jadahnyee bawak balik se tan buku tapi tengok pun taknak, ekekeke.

Sebab raya jadi boredd.

Nak exam.

Kalau raye lebih-2 takut exam fail pulak ken. Yelah, pegang buku pun tak. Asyik hadap tv3 je, macam aku nie :D
Jadi setiap saat kita nak bergembira akan dibatasi dengan muka penyelaras batch sambil berkata 
"raya sehari je, kalau boleh kertas addmath tu bagi ada tumpahan kuah kacang sikit".
Nahh, jadi aku pun pergi cedok kuah kacang kat rumah mak uteh lalu menumpahkannya, siap cikgu.
Tapi kat kertas tu haremm takdak jawapan pun -..-
Jadi alang-2 exam nak fail apa kata kita jadi calon tertunda, atau cacat.
Moh le kite same-2 meriohkan kampung dan juge newspaper dengan tajuk muka hadapan Berita Harian 1 Syawal :
Calon SPM MRSM Pendang maut tertelan kabatt.
Lalu calon SPM bagi tahun nie, ditunda ke tahun depan sebab berkabung selama 4bulan. SPM kan 2 bulan lagi, hewhew. Tak menyedar ke si penulis, kamu tu nak SPM ? Hiorkk -..-

Geng sekampung takdeh. 

Bile geng mintak duit raye korang tak balik, walawehh. Seroom dunia! Yalah, dengan siapakah inginku pusing kampung mintak duit raye? Dengan siapakah akanku bercanda ria, ewaah. Actually, dengan siapakah aku nak pinjam DSLR, ekeke. Doh mak usu aku dop kelik, gilee oyak mu. Sumpoh bose belako T.T
 Takde lagi geng aku nak mengumpat Ayie aku, hikhik >.<
Actually, geng sekampung tengah study, wah kau senang same senang, study sensorang , haha. 

Please take note : Bila geng sekampaung takde, sedar lah bahawasanya raya itu tiada makna, attototo, syahdu !

Bergaduh dengan laki.




Bini : Balik rumah mak I laaaa ! Rumah mak u takde wifi, cane nak update Twitter nanti, cane nak post gamba-2 I ?

Suami : Eh, rumah mak u tu, wifi jiran punye tau. Mak melah tahun ni raye rumah rumah laki die la, takdenye die nak onkan wifi untuk u. Rumah mak u tu, jamban pun kat luar.

Bini : Muncung sedepa *kuasam punye laki, tak cium bau syurge tau!

Suami : Yes-2, malulah kalah dengan bini aku yang macam Joyah ni.

Okay-2. Stop. 
Kan, bile takdenye persefahaman, tolak ansur. Maka kedua-duanya saling menolak. Aku tolak kau, kau tolak aku. Jadi pergaduhan ni akan melarat bila sampai di rumah mentua.

Suami : Keluarlaa, dah sampai. I puase la mane larat nak angkat u. Twit cepat, cakap u dah sampai kat Jerantut. Nak twit sangat. heh.

Bini : U nie kenape ha? Dh lah taknak balik kg I, hine-2 I kenape? U dah tk sayangkan I eh? Hantar I balik, hantar I balik! * hentak-hentak kaki.

Penyelesaiannya: 
Suami isteri ni raya berasingan sebab bini balik rumah mak dia kat sebelah tu, iaitu Mak Melah.
K. Jadi boleh update Twitter.

Yeah! Balik rumah mak I!

Twit reply: Balik rumah I cepat! Anak u berak- Suami.

Done. Motifnya, jangan kawen orang dekat, muahahaha !

Jadinye, whatever happen between us, dont give up. Dont take it seriously, just have fun and enjoy that moment :)

Loveyaah, toodles :*






Old things | New things