DR
Ya, Allah aku bersyukur atas segala nikmat yang kau kurniakan kepadaku. Kumohon agar kau berikanlah kami kejayaan untuk SPM ini. Ya Robb, andainya dia tercipta untukku,kekalkan hubungan kami. .Amin.

Dah semua pakad buad , aku buad apa?
Sunday, July 31, 2011 | 10:10 AM | 0 comments


Yaaa , semua blogger , facebooker, twitterer,formspringer,myspacer or what ever,
mesti tengah wish , selamat berpuasa , selamat menyambut ramadhan .
Yayaya :DD
Selamat semua .
Tapi aku nak wish lain boleh?

Selamat Merdeka.
 Yaa , patriotik itu perlu sebagai anak bangsa.
* Kepura-puraan terserlah* 
HAHA!

Memandangkan orang pakad post , jum tidoq esok nak sahur ,jum niat puasa .
Apa kejadah , semua nak ajak ?
*Okay, emo*

Aku nak post pasai, esok bermulanya puasa, anda bersedia?
Yaaa, adakah kalian bersedia mengahadapi puasa .
Choyy, macam tak pernah puasa pulak aku sedangkan 16 tahun dah hidup.

Dak laa , kan dah meningkat usia , pertambahan hormon dan segala bagai yang mempengaruhi 
*Nafsu*

Suasana makin sunyi , pembaca kian menajamkan bacaan bila cakap pasai nafsu -__-''
Yaaaa, adakah anda bersedia .
*Soalan mintak penendang,tanya sekali cukup ah*

Anda bersedia untuk meninggalkan breakfast yang sedap?

Yaa, sebab pagi-pagi tak breakfast , konon diet .
* Padahai dah plan nak curi makan cemna*

Anda bersedia untuk bangun awal bagi bersahur?

Tak apa, mak ada, boleh kejut .
*Padahai,memang duk jaga ber FB *

Anda bersedia untuk menahan lapar dan 
sebangsa dengannya ?
Erkkk , makan itu mampu lah yang lainnn....
*Tang ni , dia stat tak kuad dah  -_-''*

Anda bersedia untuk meninggalkan perkara terlarang ?

Mulut terkatup,terbuka , nganga, tutup . 

Anda bersedia untuk menahan nafsu makan selama sebulan?

Yaa, waktu berbuka boleh balun .

Anda bersedia untuk mandi sekejap di dalam toilet?
* Soalan untuk lelaki*

Aaaaa , yaa :3
Sambil tangan menggaru-garu .

 Anda bersedia untuk tidak menonton video lucah sepanjang bulan ini?

Haishhh , mesti , saya tak tengok .
* Padahai , keluh kesah dah, peluk jatuh tup,tup *

Anda bersedia untuk mengabadikan diri kepada Dia?

Ohh , mesti !
*Penuh konfiden*

Anda bersedia untuk bertarawikh selama sebulan?

Ya! 23 rakaat lagi ;DD
* Senyum bangga*

 Semua gelagat ini ada dalam masyarakat hari ini . 
Kepada yang dapat melawan NAFSU , tak kiralah nafsu apa pun , tahniah!
 Kepada yang hanya omong kosong, semoga berubah .

Mudah-mudahan anda bersedia ;DD 
Anggaplah Ramadhan ini Ramadhan yang terakhir buad  kita .

Selamat menjalani ibadah puasa (:

P/s: Esok aku boleh bukak puasa kat rumah , Yaww!!
Ramadhandatanglagi,

 


Old things | New things