DR
Ya, Allah aku bersyukur atas segala nikmat yang kau kurniakan kepadaku. Kumohon agar kau berikanlah kami kejayaan untuk SPM ini. Ya Robb, andainya dia tercipta untukku,kekalkan hubungan kami. .Amin.

Bila cuti sekolah menjelma ....
Friday, June 10, 2011 | 9:21 AM | 0 comments


Assalamualaikum dan Hi!
Dan begitulah bila cuti sekolah bermula , maka banyak pulak orang nak kawen haa -.-'
* Terdapat kejelesan disitu kerana menunggu bila pulak aku nak kawen , okay * GEDIK* .

Dah pulak tuh , bukan nak menjemput aku .
Okay , I agree kalau Youolls jemput I , nasi Yuolls habeh kan ? Kan ?
Sepak maw ?

Apa lagi , syarikat Catering , Kursus Kawen , Butik Andaman .
Haaa , pakat juling mata habeh kira duit :)
Nak kata banyak income la tuh =.='

Okay , bukan nak jeles ka hapa .
Just nak habaq yang bila cuti , mesti ada kenduri .
Bila ada kenduri , tobat-tobat waktu cuti .

Takda kah waktu laen ?
Okay , aku tau sebab apa .

Bila cuti , baru orang mai kan ?
Bila cuti baru duit banyak kan?
Ouh , cenggitu .

Tapi , laen pulak dengan persepsi aku .
Aku nak buad kenduri time sekolah , kalau boleh office hour bukan rest naihh .

Dah taw-taw orang tak mai .
Safe sikid bajet aku .
Buleh pergi Honeymoon jauh-jauh .
Waaaa * Imagine dah ne , berangan -.-'

Famili terdekat pun bukan konfom mai ka tidak kan ?
Kalau nampak macam takda rezeki orang nak mai ,
Haaaa , cepat sikid aku buleh balik .
Boleh lah gusti lama-lama sikid .

Nahh , okay * LAWAK SAHAJA*

Tetapi, lain pulak dengan IncikNik aku neh .
Katanya , 30 khemah .
HAAAA! 


Terbuntang bijik mata aku 0.0
Neh aku rasa macam ,

Kenduri kawen + rumah terbuka untuk semua perayaan + Majlis berbuka puasa peringkat kebangsaan weh !
Kata dia lagi , nak jemput satu Kedah mai .
Muhung tahap KLCC double ah -.-'

Okay , wedding ne patutnya tayah lah nak buad glame sangat sampe membazior .
Bersanding pun seeloknya tak digalakkan sebab seolah-olah menunjuk pengantin perempuan .
Sebab itu wedding kakak aku tadak pelamin .

Orang pun dok pakad kutok laa bapak aku , weh , kita orang ikot sunnah kodd :)
Watchout laa sikid mulut kalau tak nak rasa ' Kiss' dari aku neh .
Memadai dah kalau diijabkabulkan itu .But ,
Siapa tanak kan , kawen meriah .
Tapi kena berpada-pada ah .

Okay , masyakarat sekeliling aku neh .
Nahhh , khemah berterabuqq peniuhh satu lorong habaq hanggg .

Pikiaq Baza'ar Ramadhan pa?
Aku tak faham kenapa orang suka buad dekat rumah .
Okay , fine kalau tadak bajet nak buad kat dewan .
But , certain orang kaya ne , nak buad dekat rumah sebab?

Rumah diorang cantik , so , bila buad kat rumah boleh tunjuk kat orang .
Wooo , rumah aku cantik~
Haaa , jaja rame-rame bior senang nak di masuk dek penyamun .
Neh la kome tak gemor sesangat ne , menunjuknyaa . Mak aihh -.-'

Bagi aku lah kan , better buad dekat dewan even mahal sikid .
Sebab?

Senang , tak payah penat-penat nak kemas rumah .
Weh , bertunang pun penat tahap tenuk beranak cipan kodd .

Ni pulak wedding , tambah-tambah aa penat itu .
Next ,

Rumah tak kotoq , okay , senang cakap .
Its all about a house called home yang takkan kotor dan takkan susahkan kita untuk kemaih balik .

Got it?
Lagi? Okay , kalau buad kat dewan .
Walaweh , sumpah tak penat .

Kalau nak jimat , pandai-pandai la cari yang murah .
Nak hidup beb , kena pandai laa .

Catering ada , semua depa pakad buad habeh .
Tulong cedok nasi , depa .
Tulong buboh lauk,depa .
Tulong cuci pinggan, depa .
Tulong kawen ja bukan depa .

Kalau depa nak tulong kawen , pengantin? Moh le kite yang cuci pinggan ye dok?
Dan-dan rasa tamau kawen , HAHAHA !

Kita? Haaa , meh pakat pegang beg Bonia kaa , LouisVuitton kaa .
Nak bagi nampak grand lagi?
Haa , pakai spek mata hitam .
Frogskin kaa .

Baru nampak macam datin . 
Duduk tadah tangan , haaa duit masyuk .

Tak penat kan? Duit jalan juga :)
So , buadlah mana yang patut asalkan kita ?
:Tidak membazir :

P/s: Selamat Pengantin Baru , semoga bahagia sehingga anak cucu :)

Esokmakannasikminyak,









Old things | New things