DR
Ya, Allah aku bersyukur atas segala nikmat yang kau kurniakan kepadaku. Kumohon agar kau berikanlah kami kejayaan untuk SPM ini. Ya Robb, andainya dia tercipta untukku,kekalkan hubungan kami. .Amin.

Its Fool to Celebrate ' April Fool ' !
Sunday, March 20, 2011 | 9:15 PM | 1 comments



Assalamualaikum (:

9 hari lagi kita akan melangkah ke bulan April * Erkk , hafazan tak hafaz lagi -_-'
Mesti semua tengah guling-gulingkan otak nak susun strategi nak pekena kawan masing-masing.
Tak kiralah tua ka muda ka , semua mesti nak buad juga ' AprilFool ' neh . Kan ? Kan ?
Okay , ekceli , aku pun dok main-main jugak menda alah neh,
but semalam bila baca Mastika
* Credit to Mastika fer the information (:
Dia tegaskan yang kita tak boleh nak maen menda neh even dengan niat ' nak melawak ' .

Fer me la kan , nak melawak hari itu , jangan wish ' AprilFool ' !
Cukup sekadar melawak , gelak , HAHAHAH ! dan diam (:
Sebab AprilFool neh memang lah peristiwa yang menyayat hati bagi Islam .

Dimana hari umat Islam di Sepanyol dibunuh tanpa belas kasihan oleh Tentera Salib .
Orang tua , kanak-kanak , hamek kau ! Mati , mati !
Masa itu dekat Granada , ada perintah berkurung , tetiba jep , tentera salib nuh menipu 
* Hampa bajet idea hampa neh bagoih kodd -_-'

Depa cakap dah boleh keluar dan ke pelabuhan untuk blah dari tempat tuh .
Tengok-tengok , Haaaaa ! Rumah depa pakat kena bakaq habeh , 
ada yang dok bersembunyi dalam rumah pun kena bakaq jugak .

Mayat bergelimpangan , laut yang dulu biru tukar jadi merah * Macam Litmus Paper dh .
Kejadian pada 1 April 1847 Masihi neh dikenali sebagai ' TheAprilFoolDay '
 oleh orang Kristian . 

So ? Pengajarannya , belilah buku Mastika untuk bacaan lebey lanjut 
* Hapa hang ingat aku typewriter nak cita bebanyak ?
Okay , kita tak payah lha nak ber Fool-Fool hari tuh .
Nohhh , boleh kodd nohh (:

Sat-sat , ada lagi , bagi suami isteri , si suami tuh janganlah nak ber ' Fool- fool ' dengan lawak cemni .
" Saya ceraikan awak dengan talak tiga " , Nahh , maka bercerailah kalian sebab memang ikut fatwa , telah jatuh talak , even niat nak gurau .

Tak boleh lha jugak , so , jangan , nanti tak pasai nak naik- turun mahkamah nak rujuk .
Okay jugak nak rujuk balik , kalau kahwin lain teruss , menjanda la U nokk .


p/s : Rasa macam banyak pulak promote Mastika dalam post neh , Ehemm , huluq-huluq lhaa kat sini sikid ((:


Last Post ,




Old things | New things